het seizoen volgens filip claeys
WELKOM
tartelette
IMPERIAL HERITAGE KAVIAAR
KIKKERBIL 'Ode aan mijn vader'
CATCH OF THE DAY
KLETSKOP
WILDE EEND
kaaskar
CANNELE BORDELAIS
KROKANT
MADELEINE
MACARON
FILIP IS DE SIGAAR
€ 195,-
Filip maakt zijn menu’s culinair compleet, waardoor wij niet meer kunnen voldoen aan alle dieetwensen en/of allergieën. Met de volgende aanpassingen qua ingrediënten kan rekening gehouden worden, enkel mits op voorhand vermeld: schaal/schelpdieren, vis, vlees en noten en geen rauwe vis/vlees mbt zwangerschap. Een volledig vegetarisch menu kan ook voorzien worden, enkel indien op voorhand vermeld. Een 100% veganistisch menu kunnen wij niet voorzien.
Aanpassingen voor andere intoleranties/allergieën (eg. gluten, lactose, …) kunnen wij door de veelzijdigheid aan gerechten en ingrediënten in onze keuken niet voorzien. Zware allergieën zijn soms zo ernstig dat wij hierin geen toezegging in kunnen doen.
Twijfelt u of wij kunnen voldoen aan uw wensen/allergieën, neem gerust contact met ons op via mail. Indien wij niet op voorhand geïnformeerd zijn op vlak van aanpassingen in het menu, zal een kosten worden aangerekend van €25.
Reserveer een tafel
lunchMenu
dit menu serveren we elke woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Niet op feestdagen.
€ 90,-
Voorgerechten
'Panna Montana' / zwemkrabsoep / courgette
3 bereidingen
Rauw / gebakken / gegrild BBQ
€ ??
3 bereidingen
Vegetarisch / koud / warm
Natuur
3 bereidingen
Pomme Moscovite / zure room
30 gr Oscietra
3 bereidingen: rund, langoustine, krab
Pizza caviar: zure room, limoen
Hoofdgerechten
Pompoen / Vadouvan
Gebakken op de graat / Kaviaar 30gr / hazelnootboter
Gegrild op de graat / béarnaise / krab
€ ??
Krokant / bloemkool / Dijonaise
LAM Stengelsla / pastinaak
3 bereidingen
tartaar / gebakken / gebraiseerd
- Tartaar met zuurdesem en rode biet
- GEGRILD MET BEARNAISE VAN RUNDERMERG
- Gebraiseerde ossenstaart met dragon, aardappel en karnemelk
Nagerechten
Bladerdeeg / boter karamel

Wij serveren u ook graag de aangepaste gastronomische bieren mits vermelding bij reservatie.
Naast het rijke
aanbod aan wijnen en dranken van over de hele wereld, werken wij graag met wat ons
eigen land te bieden heeft. Belgisch bier is het vloeibare erfgoed van onze voorouders
en als Belgen dragen wij de titel van de grootste en meest gevarieerde
biercultuur ter wereld. Dit gevarieerde aanbod aan bieren brengen wij graag op
een originele manier in combinatie met Filip zijn keuken. Bier bezit namelijk
ongekende mogelijkheden in combinatie met gerechten.
Vincent Pharazijn, sommelier
Tijdens uw maaltijd biedt onze sommelier
Vincent Pharazijn u graag een mooie selectie aangepaste wijnen van over de hele wereld.
Daarnaast kan hij u ook begeleiden doorheen een uitgebreide wijnkaart met topwijnen, zowel klassiek als vernieuwend.
De volledige wijnkaart kan opgevraagd worden via INFO@DEJONKMAN.BE
reserveer een tafel