het seizoen volgens filip claeys
RUND 'HOLSTEIN'
inleg / groene boon / walnoot
**LANGOUSTINE
gestoomd / artisjok / avocado
EEKHOORNTJESBROOD
borlotti boon / tarbot-boter / pasta
NOORDZEEKRAB
strengelsla / karnemelk / zwemkrabjus
evt. supplement Imperial Heritage Caviar
* CATCH OF THE DAY 'NOORDZEE'
pompoen / garnaal / choron
DUIF 'Steenvoorde'
gelakt / suikerbrood / kiwibes
Nagerecht
fris / zoet
kaaskar
€ 135 - 5 gerechten
€ 150 - 6 gerechten *
€ 165 - 7 gerechten **
Passende dranken: vanaf € 12 per glas
Reserveer een tafel
marktmenu
Om onze service en kwaliteit te optimaliseren, verzoeken wij u vanaf zes personen één van de menu's te nemen.
Wij hebben respect en begrip voor diverse allergieën en eetgewoonten, wij houden hier in de mate van het mogelijke rekening mij als dit op voorhand wordt vermeld. Niet vooraf vermelde aanpassingen worden in rekening gebracht.

Voorgerechten
noordzeekrab
'Panna Montana' / zwemkrabsoep / courgette
€ 55
Langoustines
3 bereidingen
rauw / gebakken / gegrild BBQ
€ 80
€ ??
Ganzenlever
3 bereidingen
terrine / gemarineerd / gebakken
€ 75
Plantaardig
3 bereidingen
vegetarisch / koud / warm
€ 60
Kreeft (per 2 personen)
2 bereidingen
gegrilde staart / aubergine / artisjok
scharen / warmoes / kreeftenboter
€ 80
Grijze garnaal DINI 62
Lamsoor / bloemkool / Imperial Héritage Oscietra Caviar
€ 95
Kaviaar
Oscietra 30g / polderaardappel / zure room
Imperial Heritage Caviar Oscietra Royal Guldenstatii
'Friend of the sea label'
€ 135
Hoofdgerechten
Catch of the day 'Noordzee'
pompoen / garnaal / choron
€ 65
Tarbot uit Nieuwpoort met Kaviaar
Gebakken op de graat / Kaviaar 30gr / hazelnootboter
€ 170
Tarbot
Gegrild op de graat / béarnaise / krab
€ 90
€ ??
Kalfszwezerik
Krokant / bloemkool / Dijonaise
€ 80
varken
Iberico / gegrild / wortel / couscous
€ 75
DUIF 'steenvoorde'
suikerbrood / kiwibes / kastanje
€ 80
rund
3 bereidingen
tartaar / gebakken / gebraiseerd
- Tartaar met zuurdesem en radijs
- Gebakken met gekonfijte tomaat, gebakken sla, béarnaise
- Gebraiseerde ossenstaart met dragon, aardappel en karnemelk
€ 80
Nagerechten
Assortiment kazen van onze kaaskar
€ 20
Crêpe Normande 'Ode aan mijn vader Bob Claeys'
€ 20
Moelleux van chocolade
€ 20
Assortiment van twee nagerechten
€ 20
Café glacé
€ 20
Bij het opteren voor à la carte serveren wij enkel voorgerecht gevolgd door een hoofdgerecht.
Menu of carte voor allen aan dezelfde tafel.
Om onze service en kwaliteit te optimaliseren, verzoeken wij u vanaf zes personen één van de menu's te nemen.
Wenst u een tafel te reserveren
Wij serveren u ook graag de aangepaste gastronomische bieren mits vermelding bij reservatie.
Naast het rijke
aanbod aan wijnen en dranken van over de hele wereld, werken wij graag met wat ons
eigen land te bieden heeft. Belgisch bier is het vloeibare erfgoed van onze voorouders
en als Belgen dragen wij de titel van de grootste en meest gevarieerde
biercultuur ter wereld. Dit gevarieerde aanbod aan bieren brengen wij graag op
een originele manier in combinatie met Filip zijn keuken. Bier bezit namelijk
ongekende mogelijkheden in combinatie met gerechten.
Dries Corneillie, sommelier
Tijdens uw maaltijd biedt onze sommelier Dries Corneillie u graag een mooie selectie aangepaste wijnen van over de hele wereld.
Daarnaast kan hij u ook begeleiden doorheen een uitgebreide wijnkaart met topwijnen, zowel klassiek als vernieuwend.
De volledige wijnkaart kan opgevraagd worden via INFO@DEJONKMAN.BE
reserveer een tafel